Mälarsalen stockholms danspalats

dansstilar

Nybörjare eller dansräv, vi har kursen för dig.

Det är aldrig försent att börja dansa! Vi har kurser för dig som aldrig tagit ett steg, likväl för dem som varit aktiva på dansgolven de senaste årtiondena.

För att hitta just din nivå, läs beskrivningarna här nedan eller kontakta oss för mer information.

VÅRA NIVÅER:

Grundkurs

Bugg grundkurs: För grundkursen krävs inga förkunskaper. Här sätts man in i de viktiga grunderna och övar grundsteg, enklare snurrar, föra & följa med mera. Den amitiösa eleven går grundkursen flera gånger för att bli riktigt säker och väl förberedd inför de högre nivåerna.

 

Boogie woogie grundkurs: På denna kursomgång fokuserar vi mycket på grundsteget, känsla för musiken och komma in i boogiens rythmiska takter. Man får lära sig föra- och  följateknik och grundfigurer som ger möjlighet att komma igång och svänga på dansgolvet. Någon form av dansvana är en tillgång, men absolut inget krav.

 

Fox/foxtrot grundkurs: För grundkursen krävs inga förkunskaper, i denna kurs startar vi från det allra första steget. Vi lär dig de viktiga grunderna samt en del figurer och kombinationer. Du får lära dig skillnaden på fox och foxtrot. Allt du behöver för att bli en bra förare/följare. Den amitiösa eleven går grundkursen flera gånger för att bli riktigt säker och väl förberedd inför de högre nivåerna.

 

Fortsättning

Bugg, fortsättning 1: För att gå den här kursen bör du ha gått en grundkurs inom de senaste åren. Här bygger vi vidare på grunderna och lägger till fler intressanta turer och varianter.

Bugg, fortsättning 2: Minst ett halvårs buggande bör du ha i bagaget för att kliva in på fortsättning 2. Här höjs svårighetsgraden och kraven på teknik och koordination ökar ytterligare.

Bugg, fortsättning 3: När du är på den här nivån sitter grunderna stadigt och du är redo att ta tag i svårare övningar och varianter. På den här nivån är tempot högt både på musiken och undervisningen.

 

Boogie woogie, forsättningskurser: Vi tar boogie woogien till nya höjder. Vi lägger fokus på nya figurer, jobbar med föra följa övningar och övar på att dansa socialt i olika tempon. Att ha gått grundkurs i booogie woogie är ett krav.

 

Fox/foxtrot, fortsättning 1: Detta är en direkt fortsättning från grundkursen. Här bygger vi på med fler turer, kombinationer och lägger till fler handfattningar. Vi lägger mer fokus på förning med kroppen.

Fox/foxtrot, fortsättning 2: Här bygger vi på med mer avancerade turer och kombinationer samt fördjupar oss lite i musikförståelse, både praktiskt och teoretiskt.

 

Avancerad kurs

Bugg, avancerad: Den här kursen bygger egentligen inte på de övriga kurserna utan är snarare till för dig som har några års erfarenhet av landets dansbanor. Vill du ha en ny utmaning och nya idéer - då är det här kursen för dig. Har du ett öppet sinne och en stark ambition så är det stor sannolikhet att detta blir en toppenkurs för dig. Observera dock att Du behöver ha mycket god erfarenhet att föra/följa med tryck och drag-teknik. Innehållet på avancerad skiftar i varje kursomgång varför den ena kursen inte är den andra lik.

Bugg, avancerad plus: "Avancerad Plus" betyder att undervisningen i den här typ av kurs sker på en nivå som vi annars inte kommer nära på Mälarsalen. Tanken är att deltagarnas danskunskaper ska få en rejäl skjuts framåt och att mängder av nya tankar ska väckas hos deltagarna. Här jobbar man med dansandet på många olika sätt för att deltagarna både ska bli skickligare direkt men även få med sig idéer, tankar och uppslag att bearbeta under lång tid framöver. Kursens nivå innebär alltså att man, för att kunna tillgodogöra sig helgens innehåll, ska ha dansat bugg allra minst två år och vara väl förtrogen med dagens sätt att dansa bugg med modern förningsteknik, grundsteg och rörelsemönster. Man behöver också ha ett öppet sinne eftersom vissa övningar utmanar såväl hjärna som kropp.

 

Boogie woogie, avancerad:I den här kursen kommer vi att ha ett högt tempo både i dansen och undervisningen. Det här är kursen för dig som är väl bekant med dansstilen boogie woogie. Grunder och de vanligaste figurerna sitter där de ska och man är nu redo för en utmaning. Vi kommer jobba med olika stilar och tekniker i boogie woogien, där vi bla kommer rota oss ner till dansstilens rötter.