Mälarsalen stockholms danspalats

Stockholms? Nej, Sveriges bästa danslärare.

På Mälarsalen har vi undervisat dans i 45 år, ca 150 000 elever har under åren lärt sig dansa hos oss. Här nedan presenterar vi stolt våra mycket professionella danslärare.

VÅRA INSTRUKTÖRER:

Tony Irving

Tony Irving är en brittisk-svensk professionell dansare på elitnivå som representerat både USA, England och Sverige vid flertalet internationella tävlingar. Tony innehar samtliga internationella domarlicenser och genom åren har han hunnit med att döma många stora världstävlingar. De flesta känner igen Tony från radio och TV, men han arbetar främst som danspedagog, koreograf och danscoach. Som danslärare har han arbetat med både vuxna och barn från nybörjar- till elitnivå och en av hans stora passioner är att främja dans i samhället. Oavsett som det gäller pardans eller solodans så arbetar Tony för att öka förståelsen för och kunskapen om sambandet mellan dans och en hälsosam livsstil.

Cecilia Ehrling Danermark

Cecilia Ehrling Danermark är en erfaren dansinstruktör som dansat sedan barnsben. Från 9-års ålder har hon tävlingsdansat i 10-dans där hon vunnit flertalet medaljer vid såväl nationella som internationella tävlingar. 2006 turnerade Cecilia med dansgruppen Burn The Floor och har dessutom medverkat som instruktör i TV4s succéprogram Let's Dance i hela åtta säsonger där hon vunnit fyra gånger. Cecilia har flera års erfarenheter av undervisning i alla former; alltifrån socialt, till tävlingsdags, till stora event.

Christofer Elghorn

Christofer Elghorn har undervisat på Mälarsalen sedan tidigt 1990-tal. Han har även hållit en mängd kurser och träningar runt om i landet samt är en flitigt anlitad instruktörsutbildare. Christofer tävlingsdansade i drygt tio år, med en VM-finalplats i Seefeld 2004 som främsta merit, men har numera placerat tävlingsskorna på hyllan. Vid sidan om uppdragen som danslärare och tränare är han även domare i dans och en av de tio svenskar som har den högsta domarkompetensen - vilket bland annat innebär att han dömer Svenska Mästerskapen med jämna mellanrum. Christofer brinner för att göra människor som kommer till kurserna på gott humör och följer mottot: "Teknik och turer är förstås jätteviktigt, men poängen med bugg är att det ska vara kul!"

Gabriella Elghorn

Gabriella Elghorn har undervisat på Mälarsalen sedan 2002. Hon har sedan början på 2000-talet hållit danskurser och instruktörsutbildningar runt om i landet. Hon är före detta tävlingsdansare, med en VM-finalplats i Seefeld 2004 som främsta merit. Gabriella är även domare i dans. - Att se glada människor dansa loss är bland det roligaste som finns!

Cary Ylitalo

Cary Ylitalo leder våra pulshöjande danspass. Cary är en jordnära och entusiastisk person som har lätt för att sätta sig in i andra individers behov. Hans liv kretsar kring teater, sång och dans i både små och stora sammanhang. Carys motto: Lyft inte dig själv låt andra göra det.

Eleonor Ekorn

Eleonor Ekorn har tävlingsdansat i över 10 år. Hon har tävlat i både bugg, boogie woogie, lindy hop, rock´n´roll och dubbelbugg och har därtill deltagit i flera SM-finaler och internationella tävlingar. Eleonor är domare i dans och dessutom en väldigt erfaren danslärare då hon undervisat i över 10 års tid. Att få bidra till samt följa eleverna dansutveckling, är enligt Eleonor en fantastisk känsla och ett motto hon ständigt strävar efter att uppfylla.

Eleonor är mammaledig omgång 1, hösten 2019.

Johan Ekorn

Johan Ekorn är en återkommande dansinstruktör som redan 2007 undervisade danskurser här på Mälarsalen. I flera års tid har han varit aktiv inom danssporten där han arbetar för att utveckla den framåt. Johan själv är en aktiv tävlingsdansare på elitnivå som tävlat i både bugg, boogie woogie, lindy hop, rock´n´roll och dubbelbugg. Han har deltagit i flera SM-finaler och tävlar dessutom internationellt. Johan är också en meriterad speaker och agerar gärna konferencier på danstävlingar runt om i landet. Johan är en erfaren dansinstruktör och när han får alla sina elever att släppa loss och ge järnet, trivs han som allra bäst.

Bo Hanner

Bo Hanner har ett förflutet som tävlingsdansare i A-klass i bugg men sen några år tillbaks står nu tävlingsskorna på hyllan. Bo har undervisat i dans sedan 2002 och från 2008 har han funnits bland Mälarsalens danslärare. Han brinner för att få eleverna att utvecklas och upptäcka det roliga i dansen. Bos motto: Tekniken använder vi för att få dansandet ännu roligare.

Jenny Vesterlund

Jenny Vesterlund är en glad dalatjej som har dansat i över 20 år och som började sin danskarriär med att tävla i bugg. Därefter har hon utövat både lindy hop, argentisk tango, folkdans och polskor men har under de senaste åren instuderat i foxtrot. Jenny brinner för dansen vilket också är hennes passion i livet. Hon älskar att dansa men också att undervisa. Jenny beskrivs som lättsam, ärlig och spontan.

Daniel Larsson

Daniel Larsson är en inflyttad dalmas med en lång dansbakgrund. Daniel började dansa som liten och har mycket kunskap om både foxtrot, bugg, folkdans och polskor. Han har tävlat i bugg men har under de senaste åren ägnat sig mycket åt att instruera. Daniel beskrivs som mycket snäll, ärlig och trevlig person, full av dansglädje.

Anna Gander

Anna Gander undervisar i privatlektioner i bugg samt ansvarar för en rad träningskvällar vid Mälarsalen.

Anders Holmsten

Anders Holmsten undervisar i bachata samt assisterar Cecilia Ehrling Danermark på salskurserna.

Anders Magnusson

Anders Magnusson undervisar i foxtrot med Cecilia Ehrling Danermark på Mälarsalen.

Hanna Nilsson

Hanna Nilsson började dansa som sjuåring efter att ha sett en buggtävling på TV. Där fascinerades hon av att se att alla tjejer hade glittriga kjolar och i och med det var hon fast. Hanna har sedan dess testat att både träna och tävla i de flesta BRR-danserna men det har alltid varit buggen som har varit kärnan till dansglädjen. Trots att Hanna numer lägger mycket tid på sin egen dansträning så hittar hon ofta tid för att även gå ut och socialdansa.

Hanna ansvarar för ett antal träningskvällar.

Johanna Lindén

Johanna Linden började dansa redan som tioåring och tog tidigt steget ut på tävlingsgolvet. Under åren har hon tävlat i bugg, dubbelbugg och boogie woogie och deltagit på flera SM. Numera ligger tävlingsskorna på hyllan och istället ägnar hon sin tid till att undervisa andra. För Johanna är dansen en enorm glädjekälla. Att se elever utvecklas och ha kul lyfter det ytterligare en nivå.

Johanna har lett danskurser ihop med Christofer sedan 2005.

Sophia Ekorn

Sophia Ekorn undervisar i privatlektioner i bugg samt assisterar Johan Ekorn på ett antal buggkurser.